Το κυδώνι θεωρείται το αρχαιότερο φρούτο και οπωσδήποτε είναι ένα από τα θρεπτικότερα.
Περιέχει πλήθος βιταμινών και ιχνοστοιχείων,που το καθιστούν ωφέλιμο για την υγεία του πεπτικού, του καρδιαγγειακού και του νευρικού συστήματος καθώς και για την υγεία του εγκεφάλου και των γεννητικών οργάνων.
Επίσης περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών και έτσι είναι κατάλληλη τροφή για τους διαβητικούς αλλά και όσους θέλουν να χάσουν βάρος!
Το καταναλώνουμε πιο συχνά ως γλυκό ή μαρμελάδα, ή ψητό στο φούρνο ή και μαγειρευτό παρά ώμο.
Ψητό στο φούρνο με μετρημένη ποσότητα μελιού ή ζάχαρης,συνοδευόμενο από άπαχο γιαούρτι και μπόλικη κανέλα αποτελεί εξαιρετική ιδέα για επιδόρπιο!
Η μερίδα της φωτογραφίας αποδίδει 160-180kcal μόνο.
Παρέχει τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά του κυδωνιού,τα οποία διατηρούνται στο ψήσιμο,καθώς και φυτικές ίνες,καλής ποιότητας ζωική πρωτεΐνη από το γιαούρτι αλλά και κανέλα, συστατικά που εξισορροπούν τα σάκχαρα του γλυκού ώστε να μην είναι επιβλαβή για τον οργανισμό μας.
(Για 6 μερίδες: 1 κιλό κυδώνια,4 κουταλιές σούπας μέλι,2 κουταλιές σούπας ζάχαρη,1 ποτήρι νερό,λίγο κονιάκ,χυμό λεμονιού,γαρίφαλο,κανέλα. Συνοδεύεται από 2 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι 2%.)